ΟΜΑΔΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 
 


Η ομάδα ιστιοπλοΐας του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη του προσωπικού του Π.Κ. Δραστηριοποιείται με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας. Ο στόχος των μελών της είναι να αθλούνται στην ιστιοπλοΐα παράλληλα με τα φοιτητικά / εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και να συμμετέχουν σε τοπικούς και πανελλαδικούς αγώνες φέροντας το έμβλημα του Πολυτεχνείου μας.

 

Τα περισσότερα μέλη της Ομάδας έχουμε εμπειρία σε (αγωνιστική) ιστιοπλοΐα και όλοι έχουμε διάθεση να οδηγήσουμε το ιστιοφόρο του Πολυτεχνείου σε μεγάλους αγώνες. Καθώς το Πολυτεχνείο δεν έχει ακόμα ιδιόκτητο ιστιοφόρο, η ομάδα κάνει χρήση σκαφών που ανήκουν σε ιδιώτες ή στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων (ΝΟΧ). Οι προπονήσεις γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Ο στόχος μας είναι η συμμετοχή μας στο Ράλι Αιγαίου και στην Πανεπιστημιάδα κάθε χρόνο. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να αποκτήσει το Πολυτεχνείο ιδιόκτητα, καθαρά αγωνιστικά ιστιοφόρα για να συμμετέχει σε όλους τους μεγάλους αγώνες στην Ελλάδα (και στη Μεσόγειο).


Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στην εκπαίδευση των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων. Είναι ένα άθλημα όπου οι σημαντικότερες παράμετροι δεν είναι η σωματική δύναμη αλλά ο σωστός σχεδιασμός, η εφαρμογή της φυσικής και μηχανικής, η βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων, η ικανότητα λήψης αποφάσεων σε περιορισμένο χρόνο, ακόμα και με ελλειπή στοιχεία, και η σωστή οργάνωση και συνεργασία των μελών του πληρώματος. Είναι ένα θαυμάσιο εργαστήριο όπου οι μέλλοντες μηχανικοί μπορούν να μαθαίνουν πως να χρησιμοποιούν ένα πεδίο ενέργειας που υπάρχει στη φύση (τον άνεμο) για να προωθήσουν μια ωφέλιμη δράση (την γρήγορη μετακίνηση τους στην επιφάνεια της θάλασσας) και πως να βελτιστοποιούν αυτή την διεργασία με τα εργαλεία που διαθέτουν. Η ιστιοπλοΐα, επίσης, είναι ένα άθλημα που πρέπει να ενισχυθεί σε μια χώρα με θαλασσινή παράδοση όπως η Ελλάδα. Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η ιστιοπλοΐα έχει θέση ανάμεσα στις αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πολυτεχνείου Κρήτης.

T.U.C. sailing team

NEWS/NEWS.html
NEWS (23/5/14)NEWS/NEWS.html
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝRACES_Chania/Entries/2012/1/17_2012.htmlRACES_Chania/Entries/2012/1/17_2012.htmlRACES_Chania/Entries/2012/1/17_2012.htmlTUC-sailing_files/mahi.pdfshapeimage_8_link_0shapeimage_8_link_1shapeimage_8_link_2